Ένα πολυαναμενόμενο έργο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι αυτό για την κατασκευή ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων..

Σύμφωνα λοιπόν με τους επιτελείς του ΤΑΙΠΕΔ, οριστικοποιείται η μελέτη για τη χάραξη η οποία έχει συμφωνηθεί με τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι).

Επιπλέον έχει κατατεθεί τεχνικό δελτίο στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ) και αναμένεται έγκριση.

Θα κατασκευαστεί με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης ένας ενιαίος, χωρίς εμπόδια, πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος σε μήκος 22 χλμ. από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως τη Βούλα

Πρόκειται για μια διαδρομή που θα αναπτύσσεται κυρίως κατά μήκος της Λ. Ποσειδώνος, η οποία στο μεγαλύτερο τμήμα της βρίσκεται σε επαφή με το υφιστάμενο πεζοδρόμιο από την πλευρά της παραλίας, σε ένα άλλο τμήμα βρίσκεται μεταξύ της λεωφόρου και του τραμ και σε κάποια τμήματα δίπλα στη λεωφόρο.

Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος έχει σχεδιαστεί από το 2011 από τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η χάραξή του έχει αποτυπωθεί σε σχέδιο που συνοδεύει το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας και είναι νόμος του κράτους από το 2014 (Ν. 4277/2014 – ΦΕΚ 156/Α/1-8-2014). 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here