Ναυαγεί το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Exin Group.

Η Εθνική Ασφαλιστική ξεκινά συζητήσεις με την κινεζική Fosun -ήταν ο δεύτερος προτιμητέος επενδυτής- με σκοπό να βελτιώσει την προσφορά της κατά 180 εκατομμύρια, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει έλεγχος οικονομικών δεδομένων (due diligence).

Υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις της διευθύνουσας συμβούλου της Fosun, Κανγκ Λαν, η οποία είχε δηλώσει ότι η κινεζική εταιρεία ευελπιστεί ότι θα έχει δεύτερη ευκαιρία να αποκτήσει μερίδιο ελέγχου στην Εθνική Ασφαλιστική δεδομένης της κόντρας, που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της κοινοπραξίας Calamos-Exin.

«H Fosun ενδιαφέρεται σταθερά να αναδειχθεί σε μέτοχος πλειοψηφικού μεριδίου στην Εθνική Ασφαλιστική» είχε τονίσει η κα.Κανγκ σε γραπτή δήλωσή, συμπληρώνοντας: «Η στρατηγική και η ισχυρή εμπιστοσύνη μας στην εταιρεία έχουν αναγνωριστεί από τον πωλ ητή. Επομένως, περιμένουμε ότι θα μας έχει υπόψη εάν η Exin αποτύχει να ολοκληρώσει το deal.

Επισημαίνει ωστόσο ότι η Fosun θα «χρειαστεί να επανεκτιμήσει τα οικονομικά της εταιρείας, πριν καταθέσει αναθεωρημένη προσφορά».

Υπενθυμίζεται ότι η Fosun έχει επενδύσει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, απευθείας στην Follil Follie και εμμέσως, μέσω των Thomas Cook και Club Med. Eπίσης συμμετέχει σε κοινοπραξία υπό την Lamda Development ΛΑΜΔΑ για το Ελληνικό.

Η Εθνική Ασφαλιστική είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα, με παρουσία επίσης στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here