της Ελενας Ερμείδου

Πτώση της αξίας των περουσιακών στοιχείων, λόγω πανδημίας, πτώση εσόδων από αντασφάλιστρα, άνοδος των αποζημιώσεων από εύξηση των αξιώσεων, πτώση του δείκτης Φερεγγυότητας ΙΙ είναι τα τέσσερα βασικά πλην για τους αντασφαλιστές. Στα συν οι αυξήσεις των rates σχεδόν σε όλες τις γραμμές παραγωγής και οι αυστηρές εξαιρέσεις για τον κορωνοϊό.

Και ένα ακόμα και οι τρεις γνωστοί οίκοι αξιολόγησης Moody,s, Standard & Poor, Fitch και ο οίκος αξιολόγησης για τις ασφαλιστικές AM Best από το Λονδίνο αναθεωρούν σε γενικές γραμμές τις προοπτικές του κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του IW.gr οι μεγάλες αντασφαλιστικές ετοιμάζονται αν δεν είναι ήδη έτοιμες να κλείσουν την πόρτα στο κορωνοϊό, ακόμα και σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις, θέτοντας εξαιρέσεις και μάλιστα πολύ αυστηρές στις συμβάσεις που κάνουν στους πελάτες τους. Είναι μία από τις αποφάσεις που έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα με την αναγγελία  του κορωνοϊού ως πανδημία.

Στην περίπτωση που εφαρμοστεί η πολιτική αυτή οι ασφαλιστικές θα έχουν να αντιμετωπίσουν κάποια θέματα σοβαρά.  Ωστόσο τίποτα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Ενα άλλο θέμα είναι το θέμα της Φερεγγυότητας ΙΙ των (αντ)ασφαλιστικών.  Τα στοιχεία τους ενεργητικού έχουν υποχωρήσεις λόγω της πτώσης της αγοράς κεφαλαίων. Οι δείκτες έχουν υποχωρήσει σημαντικά, χωρίς ακόμα να έχουν φανεί οι επιπτώσεις.

Τα απρόοπτα στην Φερεγγυότητα ΙΙ των ασφαλιστικών

Το θέμα αυτό καίει τον κλάδο, οι επόπτες βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με την EIOPA να καλείται να πάρει αποφάσεις.  Τα πράγματα θα διευθευτηθούν καθώς πληροφορίες του IW.gr λένε ότι ο κλάδος και οι εποπτικές αρχές θα καταλήξουν σε συμφωνία και η ΕIOPA θα αποφανθεί για το χρονικό όριο της παράτασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here