Ένοχοι ή βλάκες;

Το παμπάλαιο δικαστικό ερώτημα, το δίλημμα που βασανίζει κάθε δικαστή, αναδύεται και πάλι στην επιφάνεια, με αφορμή την …αυστηρή ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρώην κυβερνών κόμμα, για την υπόθεση του νέου σκανδάλου Folli Follie.

  • «Όπως αποκαλύπτεται σήμερα, η οικογένεια Μητσοτάκη είχε από χρόνια στενότατες σχέσεις με την οικογένεια Κουτσολιούτσου και μάλιστα όχι μόνο κοινωνικές, αφού επιχείρηση των υπόδικων Κουτσολιούτσων χρηματοδοτείται από το 2014 από την εταιρία Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη». αναφέρει το κόμμα που κάποτε κυβερνούσε την χώρα.

Μικρό το λάθος:

  • Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος o οποίος εντάχθηκε στο δίκτυο της Endeavor Greece και στον οποία αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επιχειρηματίας και είχε δημιουργήσει την Farmers Republic (εταιρεία που διοργάνωνε λαικές αγορές παραγωγών αγροτικών προϊόντων) αλλά ουδεμία άμεση σχέση έχει με την οικογένεια του Δημήτρη και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, δηλαδή των ιδιοκτητών της Folli Follie.

Μικρότερο λάθος:

  • Η μη κερδοσκοπική εταιρεία Endeavor Greece δηλώνει ότι ούτε η εταιρεία ούτε η Μαρέβα Μητσοτάκη, ως ιδρυτικό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου της Endeavor μέχρι το 2018, ούτε έχει -φυσικά- σχέση με την εταιρεία Folli-Follie.

Αντιθέτως ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να τοποθετήσει τον πρώην οικονομικό διευθυντή της Follie Folli – τον κύριο Φρ.Γρ. μόλις αυτός απολύθηκε υπό το βάρος του σκανδάλου- στο ….διοικητικό συμβούλιο του …Υπερ-Ταμείου (ΕΕΣΥΠ) προφανώς για να …αξιοποιήσει καλύτερα την δημόσια περιουσία….

Η ανακοίνωση της Endeavor Greece:

  • «Η Endeavor είναι ένας διεθνής φορέας, κι έχει στόχο να υποστηρίζει και να αναδεικνύει την επιχειρηματικότητα που μετασχηματίζει τις τοπικές κοινωνίες. Θεμελιώδης πεποίθηση της Endeavor είναι ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η καινοτομία και η συνολική ευημερία ευδοκιμούν όπου υπάρχει ισχυρή στήριξη στην επιχειρηματικότητα. Η Endeavor Greece έχει συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση και προβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό.
  • Ούτε η Endeavor Greece, ούτε η Μαρέβα Grabowski Μητσοτάκη, ως ιδρυτικό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου της μέχρι το 2018, έχει καμία σχέση με την εταιρεία Folli-Follie.
  • Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ο οποίος δεν είναι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie, αλλά ένας ανιψιός του, επιλέχθηκε στο δίκτυο καθοδήγησης της Endeavor το διάστημα ενός χρόνου, 2014 – 2015, ένας νεαρός, 29 χρονώντότε, ιδρυτής μιας καινοτόμου και υποσχόμενης νεοφυούς εταιρίας με την επωνυμία, Farmers Republic.
  • Η Farmers Republic, είχε τότε δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο βιολογικής αγοράς παραγωγών με στεγασμένα σημεία πώλησης και e-shop.
  • Ουδέποτε έχει λάβει ο ίδιος, είτε κάποια εταιρία του, είτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας Κουτσολιούτσου, χρηματοδότηση από την Endeavor.
  • Oύτε υπάρχει κάποιου είδους εταιρική σχέση με τη Folli-Follie.
  • Η Endeavor Greece παρέχει σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Είναι απαράδεκτο να μας εμπλέκουν κάποιοι, χρησιμοποιώντας ψευδείς ισχυρισμούς, σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here