Ως μονόδρομο διαβλέπει το lockdown για την Αττική ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Νίκος Σύψας. Ακριβώς, ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας βρίσκεται η Αττική, όπως εκτίμησε ο λοιμωξιολόγος.

«Η πραγματική διάσταση είναι ότι στη σκάλα του συναγερμού είμαστε στο πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση», υποστήριξε ο κ. Σύψας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά, ο κ. Σύψας συνέστησε ψυχραιμία και παρότρυνε τους πολίτες να αντλούν τις σωστές πληροφορίες, σχολιάζοντας για την αύξηση των κρουσμάτων του τελευταίου 24ωρου, ότι ένα μεγάλο μέρος 184 από τα 453 αφορά συρροή από μετανάστες.

Ωστόσο, ο κ. Σύψας προειδοποίησε  ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί από την πορτοκαλί ένδειξη να βρεθούμε στην «κόκκινη».

Για την αποφυγή του χειρότερου σεναρίου, ο κ. Σύψας ισχυρίστηκε ότι «πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά», με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του SARS-CoV-2.

Μάλιστα, ο ίδιος περιέγραψε το πιθανό σχέδιο περιορισμού της κυκλοφορίας, «θα κάνουμε lockdown περιοδικά, θα γίνει για 2 βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες».

Πρόβλημα συνιστά, σύμφωνα με τον κ. Σύψα, το κέντρο της Αθήνας επειδή η ιχνηλάτηση είναι δύσκολη, αφού υπάρχει μεγάλη συρροή μεταναστών. 

Παρά το γεγονόςότι «το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας», ο κ. Σύψας εξέφρασε την ελπίδα να φέρουν αποτελέσματα τα ισχύοντα μέτρα το προσεχές 10 ήμερο, τονίζοντας ότι «μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα».

Εφόσον επιστρέψει ο περιορισμός κυκλοφορίας θα επανέλθουν και τα SMS στο 13033.

«Αλίμονο αν με την κατάσταση αυτή μπούμε Οκτώβρη-Νοέμβρη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

Προς το παρόν ο δείκτης (R) μεταδοτικότητας στην Αττική είναι πάνω από 1, ενώ προβλέπεται ότι το επόμενο καλοκαίρι το φαινόμενο θα αρχίσει να ατονεί και θα εξαφανιστεί.

 

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here