της Ελενας Ερμείδου

Τον υπολογισμό του κόστους για το Ταμείο Σύνταξης και Υγείας των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση τον Μάρτιο του 2019 έχει αναλάβει η Prudential B. Marghios & Partners, σύμφωνα με τα όσα είπε χτες βράδυ σε ειδκή εκδήλωση προς τους δημοσιογράφους ο Γενικός Διευθυντής της Αναλογιστικής Εταιρείας Κώστας Νικολάου.

Το Ταμείο της Ε. Ε. έχει περί τους 160.000 εργαζομένους συμπεριλαμβανομένου και τα προστατευόμενα μέλη των εργαζόμενων. Η Βρετανία μετά την αποχώρηση της από την ΕΕ θα κληθεί να καταβάλλει αποζημιώσεις για ζημιές που θα προκληθούν από την διαδικασία του Brexit.

H Prudential επίσημος διαπραγματευτεής της ΕΕ για το Brexit με άλλα λόγια μετά από αναλογιστικές μελέτες θα υποβάλλει το ύψος του ποσού που θα πρέπει να καταβάλλει η Βρετανιά προς την Ε.Ε.

Σημειώνεται τα ποσοστά αναπλήρωσης του Ταμείου Συντάξεων της Ε. Ε. για τους ασφαλισμένους κυμαίνονται από 30% μέχρι 60%.  Οι εισφορές των εργαζομένων υπολογίζονται βάσει των αποδοχών τους και το τελευταίο διάστημα αυξάνονται διαρκώς.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here