Στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης με δύο βασικά θέματα στην agenda: Ιταλικός Προϋπολογισμός και νέος ρόλος ESM.

Τα ελληνικά θέματα δεν περιλαμβάνονται στην επίσημη ατζέντα. Μόνο στο περιθώριο αναμένεται να γίνουν συζητήσεις για το φλέγον θέμα των συντάξεων.

Θεωρείται απίθανο η απόφαση για τις συντάξεις να ληφθεί εντός του Νοεμβρίου με μία έκτακτη σύνοδο του Eurogroup. Υπάρχει όμως πιθανότητα να υπάρξει μια έκτακτη συνεδρίαση με αντικείμενο την προετοιμασία αποφάσεων για τη μεταρρύθμιση της νομισματικής ένωσης, που αναμένεται να οριστικοποιηθούν στις 13-14 Δεκεμβρίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup η ατζέντα προβλέπει συζήτηση για τους εθνικούς προϋπολογισμούς, τις στρατηγικές ανάπτυξης και απασχόλησης, τη χρηματοπστωτική σταθερότητα και την τραπεζική ένωση.

Στο πλαίσιο του πρώτου θέματος όλα τα βλέμματα να είναι βεβαίως στραμμένα στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καλέσει τη Ρώμη να αναθεωρήσει τα σχέδιά της για τον προϋπολογισμό έως τις 13 Νοεμβρίου.

Αν και στον ιταλικό Τύπο διαρρέουν πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση Λέγκας- Πέντε Αστέρων να βάζει νερό στο κρασί της σε κορυφαίες δεσμεύσεις της, όπως αυτές για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, επισήμως η ιταλική πλευρά διαμηνύει πως δεν αλλάζει συμπεριφορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here