Εκδηλώσεις ενδιαφέροντος που υπερκάλυψαν κατά 2,2 φορές τη δυναμικότητα του έργου, υποβλήθηκαν κατά την πρώτη φάση του Market Test για τη δέσμευση χωρητικότητας στον πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος αναπτύσσεται από την GASTRADE.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της GASTRADE, στο Market Test έδωσαν το «παρών» 20 εταιρείες, υποβάλλοντας εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνολική δέσμευση έως και 12,2 δισ. κυβικών μέτρων / έτος δυναμικότητας επαναεριοποίησης στον πλωτό τερματικό σταθμό και παράδοσης στο ελληνικό εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου, με προορισμό τις αγορές της ευρύτερης Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η τεχνική δυναμικότητα επαναεριοποίησης του σταθμού ανέρχεται σε 5,5 δισ. κυβικά μέτρα/έτος. Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στη διαδικασία καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα γεωγραφικής προέλευσης. Πέρα από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενδιαφέρον εκδήλωσε και ένα σημαντικό μέρος των μεγαλύτερων διεθνών εταιρειών εμπορίας, φυσικού αερίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία της πρώτης- μη δεσμευτικής- φάσης του Market Test ξεκίνησε στις 30 Οκτωβρίου και διεξήχθη υπό την εποπτεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Γραμμές για τη διαχείριση και την κατανομή της δυναμικότητας που εγκρίθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ΡΑΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 36 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2009/73/ΕΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here