Σε περίπου 51.000 ανέρχονται οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα «Γέφυρα», μέσω του οποίου το Δημόσιο επιδοτεί ως και με 90% τη δόση δανείου με ενέχυρο πρώτη κατοικία, για όσους έχουν πληγεί αποδεδειγμένα από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Oι αιτήσεις αντιστοιχούν σε δάνεια της τάξης των 3,1 δισ. ευρώ. Mέσω του προγράμματος παρέχεται στους δικαιούχους κρατική επιδότηση για εννέα διαδοχικούς μήνες, με μέγιστο ποσό ανά μηνιαία δόση τα 600 ευρώ ενώ, κατά περίπτωση, το ποσοστό επιδότησης μπορεί να ανέλθει έως και το 90% της δόσης του δανείου τους για τους πρώτους τρεις μήνες.

Αφορά σε φυσικά πρόσωπα με ενήμερα και μη ενήμερα στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια, που έχουν ως εμπράγματη εξασφάλιση την κύρια κατοικία τους, πλήττονται οικονομικά από την πανδημία και έχουν κάνει χρήση των έκτακτων μέτρων οικονομικής στήριξης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2020αίτηση συμμετοχής, ηλεκτρονικά μόνο, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους www.keyd.gov.grχρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλλει μία μόνο αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα που να περιλαμβάνει όλα τα δάνεια που έχουν ως εξασφάλιση την κύρια κατοικία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here