Μια συγγνώμη ζήτησε από τους πολίτες ο καθηγητής λοιμοξιολογίας κ. Σωτ. Τσιόδρας κατά την σημερινή ενημέρωση (21η Απριλίου) για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε και στις αιτίες θανάτου του 35χρονου άνδρα από τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τσιόδρας ζήτησε «μια συγγνώμη» γιατί όπως είπε «πολλές φορές με αυτά που ανακοινώνω αισθανόμαστε θλίψη, στρες και σύγχυση», είπε και συνέχισε: «Οι απαντήσεις, δεν είναι ξεκάθαρες. Υπάρχει αβεβαιότητα. Για εμένα το σημαντικότερο είναι οι ζωές που κερδήθηκαν στη χώρα μας. Προετοιμαστήκαμε καλύτερα, γλιτώσαμε τα χειρότερα με τον δύσκολο ομολογουμένως τρόπο του περιορισμού. Συνειδητοποιήσαμε νωρίτερα την απειλή. Μας δίνεται περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων».

Αναφορικά με τον θάνατο του 35χρονου σημείωσε πως «δυστυχώς καταγράφονται και θάνατοι σε νεαρούς συμπολίτες μας χωρίς να έχουν άλλα προβλήματα υγείας» και παρέθεσε στοιχεία που αφορούν τους θανάτους στη χώρα μας τονίζοντας ότι κανένας θάνατος δεν έχει καταγραφεί σε παιδιά ηλικίας 0-17 ετών ενώ έχουν καταγραφεί μόλις 2 θάνατοι σε νέους 18-39 ετών και 29 θάνατοι σε ανθρώπους ηλικίας 40-64 ετών.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ο θάνατος σε νέους ανθρώπους έχει παρατηρηθεί και σε άλλες σοβαρές πνευμονίες που προκαλούνται από τον πνευμονιόκοκκο και τη γρίπη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here