Στην υλοποίηση της στρατηγικής της για ενίσχυση των εργασιών στους τομείς της διαχείρισης διαθεσίμων και των τραπεζοασφαλιστών προϊόντων προχωρεί η διοίκηση της επίσης ιδιωτικής Alpha Bank, μετά την πρόσφατη συμφωνία της με την UniCredit.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιταλικός όμιλος απέκτησε το 9% των μετοχών που κατείχε το ΤΧΣ, ενώ συγχωνεύτηκαν οι θυγατρικές των δύο τραπεζών στη ρουμανική αγορά, δημιουργώντας τον τρίτο μεγαλύτερο «παίκτη» στον τοπικό κλάδο.

Στην Ελλάδα, η Alpha Bank θα διατηρήσει ποσοστό 49% στην Alpha Life, ενώ το υπόλοιπο 51% θα μεταβιβαστεί στην UniCredit. Στόχο του CEO του ελληνικού ομίλου, Βασίλη Ψάλτη, αποτελεί η αύξηση των πωλήσεων ασφαλιστικών και τραπεζοασφαλιστικών προγραμμάτων μέσω της αποκλειστικής μακροχρόνιας συμφωνίας για τη διάθεσή τους στο δίκτυο της Alpha Bank.

Παράλληλα, θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών στον τομέα των αμοιβαίων κεφαλαίων και των προϊόντων asset management για την παροχή επενδυτικών λύσεων της UniCredit στους 3,5 εκατομμύρια πελάτες του ελληνικού ομίλου. Τέλος, θα αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες διασυνοριακής συνεργασίας των δύο τραπεζών για την ανάπτυξη των εργασιών τους.

Από το περιοδικό ΧΡΗΜΑ (Αφιέρωμα “Ολική επαναφορά” του Κώστα Παπαγρηγόρη)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ