Το αίτημα για λίγα χρήματα σε πολλούς έθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης στην πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας κυρία Αθηνά Χατζηπέτρου.

Ο Σ. Καφούνης ζήτησε τη δημιουργία ενός ειδικού στοχευμένου δανείου, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και ευνοϊκούς όρους, που θα αφορά αποκλειστικά τους πολύ μικρούς και θα δώσει πραγματική ανάσα σε χιλιάδες πολύ μικρές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, σε όλη τη χώρα.

  • Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κρίνεται απαραίτητο να καλύπτει αυτοαπασχολούμενους και μικρές επιχειρήσεις με τζίρο έως 250.000€ ετησίως και έως δέκα (10) εργαζόμενους, με ένα ποσό που δεν θα ξεπερνά το 25% του τζίρου ή τα 50.000 ευρώ.

Οι τράπεζες μέχρι σήμερα φαίνεται να ενδιαφέρονται λίγο για ις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Θα υποχρεούνται να κατευθύνουν ένα ποσό που με την μόχλευση θα ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια ευρώ, σε χιλιάδες νοικοκύρηδες μικρούς, που ενώ έχουν προοπτική και ελπίδα, είναι αποδεδειγμένα αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα από τα 5,2 δισ € μόνο 100 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί σε αυτοαπασχολούμενους και πραγματικά πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ο Σ. Καφούνης αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που έχουν δημιουργηθεί από τα προγράμματα του πρώην ΤΕΜΠΜΕ, ζητώντας να επισπευστούν οι διαδικασίες εκ μέρους του ΕΤΕΑΝ ώστε να μεταφερθούν οι οφειλές στην Α.Α.Δ.Ε το γρηγορότερο δυνατό και να μπορούν να ρυθμιστούν σε 120 δόσεις, όποτε και όπου εμφανιστούν.

  • Είναι απαράδεκτο να μην τύχουν της εξαγγελθείσας ευνοϊκής ρύθμισης μέσω των 120 δόσεων κάποιοι συμπολίτες μας, για λόγους ανεξάρτητους της θέλησης τους.

Η πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρου συμφώνησε ότι

  • θα στηρίξει και τις δυο τεκμηριωμένες και λογικές προτάσεις του Ε.Σ.Α και τα δυο μέρη δεσμεύτηκαν να συντονίσουν τις ενέργειες τους, ώστε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here