Η Pfizer έκανε συμφωνία με τη Concerto HealthAI για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον τομέα της ογκολογίας.

Η Pfizer θα επωφεληθεί από τη συμφωνία με την απόκτηση της πλατφόρμας eurekaHealth AI της Concerto HealthAI και των δεδομένων πραγματικής ζωής (Real-World Data), τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό νέων και ακριβέστερων επιλογών θεραπείας καθώς και για την επιτάχυνση των χρόνων ολοκλήρωσης για διάφορες μελέτες.

Η συμφωνία σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεργασία της Concerto με μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία. Στα τέλη Μαρτίου, η εταιρεία ανακοίνωσε συμφωνία με τη Bristol-Myers Squibb να χρησιμοποιήσει δεδομένα πραγματικής ζωής για να επιταχύνει τις κλινικές δοκιμές και να βελτιώσει την ακρίβεια της θεραπείας για μια σειρά καρκίνων .

«Η Pfizer πιστεύει ότι τα δεδομένα του πραγματικού κόσμου έχουν τεράστιες δυνατότητες να μας δώσουν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουμε και χρησιμοποιούμε φάρμακα για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών», δήλωσε ο Chris Boshoff, επικεφαλής υπεύθυνος για την ανάπτυξη τον τομέα της Ογκολογίας.

Μια κοινή διευθύνουσα επιτροπή της Concerto HealthAI και της Pfizer θα επιβλέπει τη συνεργασία των δύο εταιρειών, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα για έρευνα και δημοσιεύσεις αναμένονται στις αρχές του 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here