Στη σύλληψη του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία, Άλκη Δαυίδ, προχώρησαν οι τελωνειακές αρχές του νησιού Saint Kitts στην Καραϊβική.

Όπως μεταδίδει o Φιλελεύθερος Κύπρου, ο Δαυίδ μαζί με τον συνέταιρό του μετέφεραν 5.000 σπόρους κάνναβης με σκοπό να ξεκινήσουν μία μονάδα παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στο νησί. Ο επιχειρηματίας, μαζί με τον Ergen και τον ηθοποιό Rhys Meyers που τους συνόδευε, συνελήφθησαν αρχικά στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους αλλά λίγο αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι.

Λίγες μέρες αργότερα ο Δαυίδ συνελήφθη και πάλι, ενώ προσπαθούσε να αναχωρήσει από τη χώρα, πλήρωσε εγγύηση 30.000 δολάρια, ενώ παρέδωσε και τα ταξιδιωτικά του έγραφα.Σε γραπτή δήλωση, οι δύο συνέταιροι διευκρινίζουν πως στόχος τους είναι να παράγουν φαρμακευτική κάνναβη στο νησιωτικό κράτος, γεγονός που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην οικονομία του και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο Άλκης Δαυίδ είναι μέλος της πασίγνωστης οικογένειας Λεβέντη-Δαυίδ, η οποία εμπορεύεται το δημοφιλές αναψυκτικό Coca-Cola σε πάνω από 28 χώρες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το «φορτίο» που έβαλε σε μπελάδες τους δύο επιχειρηματίες περιλάμβανε εκτός από φυτά κάνναβης, σπόρους κάνναβης και προϊόντα ελαίου CBD της φίρμας Swissx.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ