Αρνητικό είναι το κλίμα αλλά και οι διαθέσεις που επικρατούν και σήμερα στα ταμπλό των ασιατικών χρηματιστηρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές ιδίως των εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας στην Ιαπωνία πιέζονται προς τα κάτω εξαιτίας της υποχώρησης αμερικανικών κατασκευαστριών ημιαγωγών στη Wall Street.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei υποχωρεί κατά 0,55%, στις 21.665,48 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχωρεί κατά 0,27%, στις 1.688,17 μονάδες. Στη Σεούλ, ο Kospi έχανε 0,23%.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite έχανε 0,80%, σε χαμηλά 2 ετών, και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έχασε περί το 0,50%.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές μετά την δημοσιοποίηση αναφοράς για την μείωση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων. Η εξέλιξη αυτή, καταγράφεται μετά την διακοπή εφοδιασμού από τον Καναδά.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφηκαν στα 74,60 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 46 σεντς ή 0,6%.

Στα οικονομικά νέα, στα 827 εκατ. δολάρια Αυστραλίας διαμορφώθηκε το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα της χώρας το Μάιο, κυρίως λόγω των υψηλότερων εξαγωγών βασικών εμπορευμάτων, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία. Ωστόσο, τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για πλεόνασμα 1,2 δισ. δολαρίων Αυστραλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here