Σε απόλυτη ταύτιση με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν θέλουν και εμποδίζουν καθυστερώντας με κάθε τρόπο, την πώληση του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων (μαζί με το μάνατζμεντ), οι συνδικαλιστές  των ΕΛΠΕ συμβάλλουν με τις δικές τους δυνάμεις και μεθόδους στην επιβράδυνση των διαδικασιών.

Μπλόκο σε αντιπροσωπεία της ελβετικής Glencore που επρόκειτο να επισκεφθεί και να περιηγηθεί στα διυλιστήρια των ΕΛ.ΠΕ στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο πραγματοποίησαν κάποιοι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ, Παναγιώτη Οφθαλμίδη οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί το πρωί στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας και δεν επέτρεψαν την είσοδο του κλιμακίου της Glencore.

Οι συνδικαλιστές είχαν προκηρύξει στάσεις εργασίας και έτσι στις 8.40 το πρωί εμπόδισαν τους εκπροσώπους του ελβετικού ομίλου που διεκδικεί την εξαγορά των ΕΛ.ΠΕ.

Παρόμοια κινητοποίηση είχαν οργανώσει και στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου του Ασπροπύργου, όπου δεν επετράπη επίσης η είσοδος γύρω στις 9 με 9.30 το πρωί.

Ο πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ δηλώνει για μία ακόμη φορά την αντίθεση των εργαζομένων στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και για τις 3 και 4 Σεπτεμβρίου όπου αναμένεται να αφιχθεί κλιμάκιο και του έτερου διεκδικητή των ΕΛ.ΠΕ, της ολλανδικής Vitol.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here