Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, κ. κ. Θεόδωρο Φέσσα και Κωνσταντίνο Μπίτσιο είχε σήμερα, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, ο Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας κ. Στέργιος Πιτσιόρλας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Απόστολος Μακρυκώστας και ο Διευθυντής του Τομέα Βιομηχανίας, Αναπτυξιακών Πολιτικών και Δικτύων του ΣΕΒ, κ. Γεώργιος Ξηρογιάννης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας παρουσίασε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει άμεσα το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τα ζητήματα εξυγίανσης των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων. Επίσης, τις πρωτοβουλίες για τα θέματα τροποποίησης του νόμου περί Στρατηγικών Επενδύσεων, για την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του εταιρικού δικαίου και για τα ζητήματα απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Αναπτυξιακή Στρατηγική της κυβέρνησης, στον κεντρικό ρόλο που κατέχει η μεταποίηση σε αυτήν, καθώς και στην ανάγκη να αποκτήσει σύντομα η χώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση κι έναν αναλυτικά επεξεργασμένο οδικό χάρτη για την επίτευξη του στόχου αύξησης στο 12% του ΑΕΠ της βιομηχανικής παραγωγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here