Την συντονισμένη προσπάθεια των διοικήσεων UBS και Credit Suisse κατά την διάρκεια του Σαβββατοκύριακου προκειμένου να εξευρεθεί λύση, πριν “ανοίξουν” σήμερα Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια περιέγραψε από χθες ο Νίκος Κωτσικόπουλος.
    Σε ανοιχτή γραμμή η Ζυρίχη με την Φρανκφούρτη-όπως μας ανάφεραν πηγές της ΕΚΤ- εύλογα, μετά την δραματική πτώση των μετοχών όλων των ιταλικών και ισπανικών τραπεζών (του δείκτη EuroStoxx Banks) την Παρασκευή.
  • Unicredit, Mediobanca, Intesa SanPaolo, Bper Banca, Banco Bpm από το ιταλικό banking και Banco de Sabatell, BBVA, Bankinter, CaixaBank, Santader από το ισπανικό οι συμμετοχές των δύο οικονομιών/χωρών του ευάλωτου “ευρώ-νότου”
Με επιπλέον προβλήματα την μεγάλη έκθεση των ισπανικών τραπεζών στις οικονομίες χωρών της Ισπανόφωνης (νότιας) Αμερικής, με “κορυφή του παγόβουνου” της Αργεντινής που μαστίζεται από τριψήφιο πληθωρισμό και των ιταλικών στο δυσθεώρητο κρατικό χρέος.
    Και ένα μέγεθος-συγκριτικό της τάξης μεγέθους- που έχει να διαχειριστεί η Ρώμη: στα 8 δισ. (κατά μέσο όρο) οι ανάγκες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν/καλυφθούν υποχρεώσεις/δάνεια της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.
    Οταν για την Αθήνα, ο ΟΔΔΗΧ έχει ένα…υπόλοιπο -το πολύ 3  ή 4 δισ. ευρώ- μέχρι το τέλος 2023 για να συμπληρώσει το ετήσιο πρόγραμμα του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here