Να καταστεί το Ηνωμένο Βασίλειο ένας τόπος πιο ελκυστικός για εφοπλιστές κάλεσε τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος. 

Ο επικεφαλής της Tsakos Energy Navigation (TEN), προέβη σε αυτή τη δήλωση, καθώς αποφάσισε να συμμετάσχει ως χορηγός της Διεθνούς Εβδομάδας Ναυτιλίας του Λονδίνου (LISW) του επόμενου έτους.

Η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι για ναυτιλιακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες ό,τι η Ελλάδα για την ιδιοκτησία και τη λειτουργία των πλοίων, και μπορεί πολύ εύκολα να γίνει μια «Σιγκαπούρη στον Τάμεση», σίγουρα όσον αφορά την Ευρώπη, είπε ο κ. Τσάκος.

Καθώς το Λονδίνο αναγνωρίζεται ως κορυφαίο κέντρο για τις παγκόσμιες θαλάσσιες χρηματοοικονομικές και εμπορικές υπηρεσίες, η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να εξετάσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να προσελκύσει πίσω τους ξένους πλοιοκτήτες, που έχουν εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο για άλλα κέντρα όπως Μονακό και Ελβετία, πρόσθεσε ο κ. Τσάκος.

«Το Λονδίνο εξακολουθεί να είναι ένας πολύ σημαντικός εμπορικός κόμβος ναυτιλίας, αλλά πρέπει να εργαστεί σκληρά για να διατηρήσει αυτό το καθεστώς. Θα ήταν ωραίο να δούμε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να ανακοινώσει την εβδομάδα LISW23 νέα κίνητρα για να ενθαρρύνει τις εταιρείες να μετεγκατασταθούν και να αρχίσουν να επενδύουν στο Λονδίνο. Τα οφέλη που συνδέονται με τον αυξανόμενο ρόλο του Λονδίνου ως πολύ σημαντικό χρηματοοικονομικό και εμπορικό ναυτιλιακό κέντρο είναι πολύ ισχυρότερα από τυχόν φορολογικά έσοδα που η κυβέρνηση μπορεί να απομειώσει», είπε ο Τσάκος.

«Τα οφέλη που συνδέονται με τον αυξανόμενο ρόλο του Λονδίνου ως παγκόσμιου κορυφαίου εμπορικού και χρηματοοικονομικού ναυτιλιακού κέντρου θα ήταν τεράστια αξία για τη ναυτιλιακή P+L της χώρας», τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here