Στην περικοπή θέσεων από ορισμένα αεροσκάφη της προσανατολίζεται η EasyJet, ως εξέλιξη του περιορισμού του προσωπικού της, μεταδίδει σήμερα το δίκτυο BBC.

Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια στη Μ. Βρετανία αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης προσωπικού από το Πάσχα κι έπειτα, καθώς η ζήτηση για ταξίδια έχει εκτιναχθεί από την άρση των περιορισμών της πανδημίας.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει να αναζητούν υπαλλήλους και μέλη πληρώματοςπαρόλα αυτά εκτιμάται ότι οι δυσκολίες στελέχωσης θα συνεχιστούν για έως και 12 μήνες.

Έτσι για την Easyjet συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, η κατάργηση της πίσω σειρά των καθισμάτων του στόλου της A319, συνεπάγεται ότι θα μπορεί να πετά με τρία πληρώματα καμπίνας αντί για τέσσερα. Αυτό θα περιόριζε τον αριθμό των επιβατών σε 150. Η EasyJet είπε ότι ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος λειτουργίας του στόλου, ενώ «χτίζει πρόσθετη ανθεκτικότητα και ευελιξία» στις λειτουργίες της αεροπορικής εταιρείας.

Η Julia Lo Bue-Said από την Advantage Travel Partnership, τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο όμιλο ταξιδιωτικών πρακτόρων του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε ότι η «τρομερή έλλειψη εργατικού δυναμικού» στον τομέα ήταν ένας από τους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν την ταξιδιωτική βιομηχανία μετά από δύο χρόνια αναταραχής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here