Με την τιμή του brent να ξεπερνάει τα 75 δολάρια το βαρέλι σήμερα το πρωί η τιμή του αργού πετρελαίου σημείωσε νέα υψηλά για μία περίοδο περίπου 30 μηνών, καθώς οι συνεδριάσεις του λεγόμενου OPEC+ δεν κατέληξαν καλά την περασμένη Παρασκευή, όταν τα Εμιράτα (ΗΑΕ) διαφώνησαν με τους άλλους παραγωγούς μεταξύ των οποίων και τη Σαουδική Αραβία.

Οι συνομιλίες έχουν προγραμματιστεί να συνεχιστούν σήμερα και ελπίζεται να βρεθεί μία λύση, με αύξηση της παραγωγής. Οι ποσότητες της αύξησης στην παραγωγή για να πέσει η τιμή και να βοηθηθούν οι οικονομίες, όπως και το χρονικό διάστημα της συμφωνίας, μαζί με τη γενικότερη ρύθμιση, είναι το αγκάθι μεταξύ των μερών, με βάση τα όσα μεταδίδει το  Reuters.

Έτσι σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι παραγωγοί του OPEC+ συμφώνησαν την Παρασκευή, να αυξηθεί η παραγωγή του αργού κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια τη μέρα, από τον Αύγουστο μέχρι το τέλος του έτους και από την αρχή του 2022 να επανέλθουν οι ισχύουσες περικοπές, μέχρι το τέλος του έτους 2022, αντί για τον Απρίλιο του 2022, οπότε προέβλεπε το αρχικό σχέδιο για τι περικοπές στην παραγωγή.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαφώνησαν και η συνεδρίαση διεκόπη, αφού οι αποφάσεις του OPEC+ που περιλαμβάνουν τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς πέραν των αραβικών χωρών, προβλέπεται να είναι ομόφωνες.

Οι πληροφορίες του Reuters θέλουν τα Εμιράτα να διαφωνούν με την επέκταση των περικοπών στην παραγωγή μετά τον Απρίλιο του 2022. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα Εμιράτα έχουν επενδύσει δις δολαρίων για να αυξήσουν την παραγωγική τους δυνατότητα.

Το Μάιο 2020 οι παραγωγοί συμφώνησαν να περικόψουν την παραγωγή κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια μέχρι τον Απρίλιο του 2022, για να βελτιώσουν την τιμή που είχε πέσει λόγω της πανδημίας, Αυτή τη στιγμή οι περικοπές υπολογίζονται σε 5,8 εκ. βαρέλια την ημέρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here