Κεφάλαια 1,5 δις δολαρίων θα δεσμεύσει από το δικό του «πράσινο» fund ο Μπιλ Γκέιτς για κοινές επενδύσεις με την αμερικανική κυβέρνηση εφόσον θα έχουν στόχο την ανάπτυξη τεχνολογιών για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα.

Οι τεχνολογίες που ενδιαφέρουν τον Γκέιτς, όπως είπε μιλώντας στη WSJ, θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν «πράσινα καύσιμα» αεροσκαφών αλλά και  τεχνολογίες μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Στο μεταξύ, το νομοσχέδιο για τις υποδομές του ενός τρις δολαρίων, εγκρίθηκε από τη Γερουσία αυτή την εβδομάδα και προβλέπει τη διάθεση 100 δις δολαρίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η Βουλή των Αντιπροσώπων στην οποία έχει πλειοψηφία η κυβέρνηση, αναμένεται να εγκρίνει με τη σειρά της τη νομοθεσία.

Στη συνέντευξή του ο Γκέιτς, διευκρίνισε ότι το ταμείο που διαχειρίζεται η δική του Breakthrough Energy θα μπορούσε να δαπανήσει τα χρήματα σε διάστημα τριών ετών σε προγράμματα που στοχεύουν στην επιβράδυνση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν την κλιματική αλλαγή. Τα προγράμματα της εταιρίας του, θα πρέπει να ανταγωνιστούν αντίστοιχα προγράμματα άλλων, για τη σύμπραξη με τη κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here