Η LiveOn με χαρά ανακοινώνει πως συμμετέχει στο πρόγραμμα Pleione ως μέρος του Pleiades IoT Innovation Cluster της Uni Systems.

Ο στόχος του έργου ξεκινάει με τη δημιουργία μιας οριζόντιας πλατφόρμας έξυπνης πόλης, πάνω στην οποία θα αναπτυχθούν σημαντικές κάθετες λύσεις, δημιουργώντας τόσο μια βάση διαλειτουργικότητας, αξιοποίησης και συνεργασίας με σημαντικό δυναμικό ανάπτυξης, όσο και συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες από την ανάπτυξη των κάθετων λύσεων.

Η οριζόντια IoT πλατφόρμα θα βασίζεται σε τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα που αναπτύχθηκαν από την συνεργατική κοινότητα FIWARE, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως κοινότητες για υλοποίηση υποδομών έξυπνης πόλης και IoT.

H βασική καινοτομία του έργου έγκειται πρωτίστως στην διαλειτουργικότητα της πλατφόρμας και των επιμέρους κάθετων λύσεων, στη συγκέντρωση και αξιοποίηση δεδομένων από όλες τις κάθετες λύσεις, και στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Πρόκειται για μια καινοτομική παρέμβαση, όπως προκύπτει από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Δημιουργία οριζόντιας προβολής της πόλης σε πραγματικό χρόνο
  • Δυνατότητα λήψεις αποφάσεων με βάση τα «έξυπνα δεδομένα»
  • Δημιουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα μια νέα «ευφυής» υπηρεσία
  • Δυνατότητα ενίσχυσης των τοπικών κοινοτήτων και την οικονομία, επιτρέποντας σε ιδιωτικούς φορείς και πολίτες να κάνουν χρήση των δεδομένων της πόλης.
  • Δημοσιοποίηση «έξυπνων» δεδομένων σε ιδιωτικούς φορείς και πολίτες

Προϋπολογισμός Έργου: €2.557.150

Δημόσια Δαπάνη: €2.013.366

Ποια είναι η LiveOn

Η LiveOn είναι μια Software-as-a-Service Business Communication & Events πλατφόρμα που βοηθά τις επιχειρήσεις να επιτύχουν τους αναπτυξιακούς τους στόχους και τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Η LiveOn δημιουργεί αυτοδιαχειριζόμενα τρισδιάστατα επιχειρηματικά περιβάλλοντα, σχεδιασμένα ώστε να γεφυρώνουν την φυσική με την ψηφιακή παρουσία των επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ