Γράφει η «ξενοδόχος»

Αν και τα πάντα βρίσκονται αυτή την στιγμή στον «αέρα» και οι προβλέψεις αναφορικά με τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στον ελληνικό τουρισμό είναι ιδιαιτέρως δύσκολες, αφού ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι (όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά) οι τραπεζίτες φαίνεται ότι συντάσσονται επί του παρόντος με τη «γραμμή» του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

  • Οι εκτιμήσεις από πλευράς της Eurobank αναφορικά με τον κλάδο που συνεισφέρει πάνω από το 10% του ελληνικού ΑΕΠ, με βάση τα άμεσα έσοδα άνω των 18 δισ. ευρώ του 2019 αναφέρουν ότι αν υπάρξει ένας σχετικός έλεγχος της κατάστασης και παρά τις πιέσεις που είναι δεδομένες έως το τέλος Μαϊου, το «βασικό» τρίμηνο του καλοκαιριού Ιουνίου- Ιουλίου- Αυγούστου θα μπορούσε να μετριάσει τις απώλειες με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Αυτό άλλωστε αναφέρθηκε και στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη αναφορικά με τα αποτελέσματα της Eurobank, η οποία λόγω συγχώνευσης με τη Grivalia, έχει σημαντική παρουσία στον τομέα του τουριστικού real estate.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here