Ισχυρό είναι το ενδιαφέρον για δυο από τα μεγαλύτερα οδικά έργα που δημοπρατούνται με ΣΔΙΤ, καθώς ισχυροί όμιλοι υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές ενώ υπήρξαν και ισχυρές συμμαχίες!

Ο λόγος για το γνωστό FlyOver στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και στον Οδικό Άξονα Καλαμάτα Μεθώνης. Χαρακτηριστικό είναι πως και για τα δυο μεγάλα έργα υπήρξε συμμαχία ανάμεσα στου Ομίλους ΑΒΑΞ και Μυτιληναίος, ενώ στην δεύτερη περίπτωση υπάρχει και η σύμπραξη ανάμεσα σε ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Αναλυτικά:

FlyOver

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 373 εκατ. ευρώ που αφορά την κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (ΥΤΛ, το λεγόμενο Flyover), μήκους περίπου 13,5 χιλιομέτρων, τέσσερα εκ των οποίων σε συνεχή γέφυρα, με τέσσερις λωρίδες, δύο συν λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ), ανά κατεύθυνση. Το έργο αναμένεται να έχει προσωρινό ανάδοχο αρχές του έτους και θα ξεκινήσει η κατασκευή του εντός του 2022.

Στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για τη «Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης» (FlyOver) υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές τα ακόλουθα σχήματα:

INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΒΑΞ Α.Ε. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Οδικός άξονας Καλαμάτα-Μεθώνη

Στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για το «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη» ύψους 251 εκατ. ευρώ υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές τα ακόλουθα σχήματα:

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΒΑΞ Α.Ε. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΙΝΤΡΑΚΑΤ

Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση και αναβάθμιση περίπου 20 χλμ υφιστάμενων οδών, την κατασκευή νέας αρτηρίας σε ένα μήκος περίπου 30 χλμ, τη προσαρμογή και βελτίωση 14 χλμ κάθετου οδικού δικτύου, την κατασκευή νέου παράπλευρου οδικού δικτύου 41,4 χλμ, την κατασκευή 12 γεφυρών και πολλών συνοδευτικών τεχνικών έργων (ισόπεδους κόμβους, υδραυλικά έργα, τοίχους αντιστήριξης κα.). Το έργο αναμένεται να έχει προσωρινό ανάδοχο αρχές του έτους και θα ξεκινήσει η κατασκευή του εντός του 2022.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here