Ο  Eric Trappier, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Dassault Aviation, και ο  Θεόδωρος Λάγιος, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπέγραψαν στην Αθήνα, παρουσία της Γαλλίδας υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων, κας Florence Parly, και του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, δύο συμβάσεις σχετικά με την προμήθεια 18 αεροσκαφών Rafale και τη σχετική υλικοτεχνική υποστήριξή τους.

Η παραγγελία των 18 Rafale περιλαμβάνει 12 αεροσκάφη, τα οποία μέχρι πρόσφατα υπηρετούσαν στη γαλλική Δύναμη Αέρος και Διαστήματος, και 6 καινούρια αεροσκάφη, τα οποία θα κατασκευαστούν στα εργοστάσια της Dassault Aviation.

Δεδομένης της επείγουσας ανάγκης των ελληνικών αρχών, οι παραδόσεις των αεροσκαφών θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2021 και θα ολοκληρωθούν τμηματικά σε διάστημα δύο ετών.

  • Η σύμβαση υλικοτεχνικής υποστήριξης θα εξασφαλίσει την υποστήριξη για τεσσεράμισι χρόνια της εναέριας δραστηριότητας των ελληνικών Rafale, διατηρώντας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο τη διαθεσιμότητα των υλικών και των συστημάτων.

Η άφιξη του Rafale στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ποιότητας της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και συνέχιση μιας σταθερής εταιρικής σχέσης, που μετρά πάνω από 45 χρόνια, με την Dassault Aviation και τους βιομηχανικούς εταίρους της THALES και SAFRAN. 

Ακριβώς όπως με το Mirage F1 το 1974, το Mirage 2000 το 1985 και το Mirage 2000-5 το 2000, το Rafale είναι μια ευκαιρία για έναρξη νέων συνεργασιών με την ελληνική αεροναυπηγική βιομηχανία.

  • « Η Ελλάδα είναι ένας ισχυρός ευρωπαίος εταίρος, σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ και προνομιούχος εταίρος της Γαλλίας, και η Dassault Aviation στέκεται σταθερά στο πλευρό της εδώ και περισσότερα από σαράντα πέντε χρόνια. Η αδιάλειπτη παρουσία μας στην Ελλάδα, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, είναι απόδειξη της ποιότητας αυτής της σχέσης. Γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος που υπογράφω σήμερα αυτή τη σύμβαση, η οποία συμβολίζει τη διατήρηση της δέσμευσης που έχει αναλάβει η Dassault Aviation από το 1974 απέναντι στην Ελλάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ελληνικές αρχές που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους σε εμάς. Τις διαβεβαιώνω ότι θα κινητοποιηθούμε πλήρως για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει», δήλωσε ο κύριος Eric Trappier, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Dassault Aviation

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here