Από τον ακριτικό Εβρο έρχεται μια καινοτόμα Ελληνική γαλακτοβιομηχανία, που δίνει δουλειά στους μεγαλύτερους Έλληνες κτηνοτρόφοι, περήφανους για τους δεσμούς με την ύπαιθρο και συμβολή στην αειφόρο ανάπτυξη της Θράκης.
  Ενα από τα “συνθήματα” της Εβροφάρμα (evrofarma.gr) της δεύτερης του κλάδου, που είναι εισηγμένη στο ελληνικό Χρηματιστήριο. Συγκρίνοντας την ΚΡΙ ΚΡΙ με την Εβροφάρμα, ήταν ο πιο πρόσφατος “ψίθυρος” μας, εστιάζοντας σε έναν κλάδο και δύο εταιρείες που τιμούν την περιφέρεια της πατρίδας μας.
Σε ακριτικούς νομούς, Σερρών και Εβρου, με βασικούς μετόχους, επιχειρηματίες και οικογένειες με πολύχρονη παράδοση στην κτηνοτροφία, στην γαλακτοπαραγωγή.
   Και αν το “αγριοκάτσικο” από τις πρώτες και σταθερές, έκτοτε, αδυναμίες των “ψιθύρων” έχει βρει τον δρόμο του, ακόμη και σε κακοτράχαλες χρηματιστηριακά περιόδους, το θετικό είναι πως το τελευταίο διάστημα έχει εισακουσθεί η παρατήρηση μας, πως στην εταιρεία των Παπαζηλάκηδων θα έπρεπε να ενισχυθεί η εμπορευσιμότητα.
    Συναλλαγές, εδώ και εβδομάδες, γίνονται, η εισηγμένη έχει αρχίσει να συζητείται σε χρηματιστηριακά γραφεία και να συγκρίνεται με την έτερη εισηγμένη του κλάδου.
     Ξεκινώντας από την συγκριτική σχέση της χρηματιστηριακής αξίας των δύο, με την Εβροφάρμα στα 13,48 εκατ. έναντι 168,6 εκατ. που είναι η Σερραϊκή εταιρεία.
   Η ΚΡΙ ΚΡΙ ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα 2019, και η αγορά θα αποτιμήσει την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της, θα εκτιμήσει την πορεία της στα επόμενα 1-2 τρίμηνα.
    Αναλογικά, λοιπόν, η Εβροφάρμα θα εδικαιούτο μία αποτίμηση στα 20 με 22 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here