Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Με σύνθημα «όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, όχι στη μείωση των συντάξεων, ναι σε αύξηση στη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και όχι στα δημοσιονομικά πλεονάσματα και την εξαθλίωση», πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Εργαζόμενοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ -ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής καταγγέλλουν προκλητική αδιαφορία της Πολιτικής Ηγεσίας για τον ΕΦΚΑ και τις άγριες περικοπές των παροχών στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών.
Οι διαδηλωτές αναφέρθηκαν σε ελλείψεις εκτυπωτικού χαρτιού, για έλλειψη μελάνης για τους εκτυπωτές σε έλλειψη καθαριότητας και θέρμανσης ώστε να καταδείξουν την εικόνα εγκατάλειψης που επισημαίνουν, αλλά υποστηρίζουν ότι υπάρχει και «όργιο» αδιαφάνειας με πελατειακές πρακτικές σε ζητήματα διαχείρισης και αξιοποίησης του προσωπικού.
Τα αιτήματα τους, μεταξύ άλλων, είναι η παράταση του μεταβατικού διαστήματος της ενοποίησης, η εξασφάλιση χρηματοδότησης, η επίλυση όλων των λειτουργικών ζητημάτων στους χώρους εργασίας τους και η μονιμοποίηση όλων των «συναδέλφων» πρώην stage που παραμένουν σε υπηρεσία με δικαστικές αποφάσεις και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες περισσότερο από μια δεκαετία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ Βαγγέλης Θεοδωρίδης «πρέπει να υπάρχει ένα δίκαιο και αξιοπρεπές ασφαλιστικό σύστημα στην πράξη και όχι στη θεωρία», ενώ τη συγκέντρωση στήριξε και η ΑΔΕΔΥ με παρουσία του προεδρείου της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here