Στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο, η ιστοσελίδα έχει γίνει απαραίτητο εργαλείο για την εμπορική επιτυχία. Η ψηφιακή παρουσία προσφέρει στις επιχειρήσεις μια παγκόσμια πλατφόρμα για την προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών τους σε δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Μια καλά σχεδιασμένη και λειτουργική ιστοσελίδα μπορεί να δημιουργήσει μια θετική εμπειρία για τους επισκέπτες, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της επιχείρησης.

Το 95% των Ελλήνων βρίσκεται OnLine, βάσει της έρευνας της Focus Bari, για τρείς λόγους: α) το 87% για πλοήγηση στα Κοινωνικά Δίκτυα, β) το 77% για αποστολή e-mail και γ) το 76% για online αγορές. Από την πλευρά των επιχειρήσεων το 98,9% των Ελληνικών επιχειρήσεων είναι OnLine όμως μόλις το 62% έχει δική της ιστοσελίδα.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio τον Head Digital Marketer Σπύρο Ανδριόπουλο συζητούν για τις σύγχρονες τάσεις στις ιστοσελίδες.

 

Στην συζήτηση αναλύθηκαν η σημασία δημιουργίας εμπειρίας στον χρήστη, δόθηκαν τεχνικά tips για την ταχύτητα, την πλοήγηση και τον σχεδιασμό, αναλύθηκαν τα στάδια δημιουργίας της στρατηγικής μιας επιχείρησης, ενώ τονίστηκαν οι διαφορές ιστοσελίδες και e-shop κυρίως βάσει του business model κάθε επιχείρησης. Ακόμα αναφέρθηκαν οι δείκτες αξιολόγησης της απόδοσης μιας ιστοσελίδας αλλά και οι επιλογές προώθησής της με συγκεκριμένα κοστολογημένα παραδείγματα. 

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 175 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται 

με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 8 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 179 «Οι σύγχρονες τάσεις στις ιστοσελίδες των επιχειρήσεων» μπορείτε να το δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/oi-sygchrones-taseis-stis-istoselides-ton-epicheiriseon/ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ