Ο διοικητής της ΤτΕ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Ηλία Ξηρουχάκη (ΤΧΣ), Παύλο Μυλωνά (ΕΤΕ) και Βασίλη Ψάλτη (Alpha Bank) υπογραμμίζοντας τη σημασία του placement της Εθνικής και την ολοκλήρωση της συμφωνίας Alpha – UniCredit.

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, έδωσε  θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετικά επιτυχή έκβαση της δημόσιας πρότασης της Εθνικής και την ολοκλήρωση της στρατηγικής συμφωνίας Alpha Bank – UniCredit.

Ο διοικητής της ΤτΕ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΧΣ, Ηλία Ξηρουχάκη, τον οποίο συνεχάρη για την αποτελεσματική δουλειά του Ταμείου τόσο σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας της Alpha Bank με την ιταλική UniCredit καθώς επίσης και για την εξαιρετικά επιτυχή έκβαση της δημόσιας πρότασης για την διάθεση του 22% της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Γ. Στουρνάρας μίλησε επίσης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Παύλο Μυλωνά, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη, στους οποίους επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις στις δύο τράπεζες, εξελίξεις με ευρύτερη επίδραση στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία.

Νωρίς το πρωί το ΤΧΣ ανακοίνωσε ότι η υπερκάλυψη του placement της ΕΤΕ ανήλθε στις 8,04 φορές ενώ κατά πληροφορίες μετοχές αποκτούν ορισμένα από τα ισχυρότερα παγκοσμίως θεσμικά χαρτοφυλάκια, μεταξύ αυτών Blackrock, Fidelity, Capital,  Allianz, Wellington κ.α.

  • Στο placement συμμετείχε επίσης το sovereign wealth fund της Σιγκαπούρης (GIC) με υπο διαχείριση κεφάλαια  770 δισ. δολαρίων θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ποιοτικά επενδυτές στον κόσμο και φημίζεται για τα ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια βάσει των οποίων υλοποιεί τις επενδύσεις του σε όλο το κόσμο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η μεγάλη υπερκάλυψη του placement αποτελεί «εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την Εθνική και το τραπεζικό σύστημα της χώρας».

  • «Είναι ενδεικτικό ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή ήταν η πιο επιτυχημένη την τελευταία τριετία στην ΕΕ ως προς τη ζήτηση που εκδηλώθηκε και την ελαχιστοποίηση της έκπτωσης στην τιμή διάθεσης. Είναι πηγή αισιοδοξίας για το τραπεζικό μας σύστημα και την ελληνική οικονομία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ