Σαρωτική η διόρθωση και στο Xρηματιστήριο Αθηνών, μεγαλύτερη σε σχέση με τα ευρωπαϊκά καθώς μεγαλύτερη ήταν η άνοδος, που είχε προηγηθεί.
  Επιθετικές οι πωλήσεις από ξένα funds, έλληνες θεσμικούς, επαγγελματίες της αγοράς και ιδιώτες επενδυτές με συνέπεια  το -3,85% της Παρασκευής συνολικά το 12,40% σε διάστημα μήνα.
  Στο στόχαστρο κυρίως οι τραπεζικές μετοχές– καθώς είχαν υπεραποδώσει από την αρχή του έτους μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου- αλλά και τα blue chips στην πλειονότητά τους.
  • Μετρημένοι οι επιζήσαντες της πρωτοφανούς διόρθωσης των τελευταίων ημερών, με αποτέλεσμα για μόλις 4 από τις 25 μετοχές του δείκτη FTSELarge Cap το πρόσημο να παραμένει θετικό.
Οι …survivors των large caps είναι:
  • τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 6,95 ευρώ– θετικό πρόσημο +11,74% από την αρχή του έτους-
  • ο ΟΤΕ στα 17 Ευρώ με +4,58%,
  • η Jumbo στα 13€ με 3,17% και οριακά με +0,80%
  • στα 12,57€ ο ΟΠΑΠ.

Στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά οι τιμές των μετοχών να προεξοφλούν πολύ χειρότερες εξελίξεις τους επόμενους μήνες για την ελληνική (και τη διεθνή) οικονομία, αγνοώντας τόσο τους ελκυστικούς δείκτες με βάση τα εταιρικά αποτελέσματα του 2021, όσο και τις προσδοκίες που διαμορφώνονται μέσα από την προβλεπόμενη εισροή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Με κεκτημένη ταχύτητα οι πωλητές, από την τελευταία εβδομάδα κιόλας, με το –3,85% για τον Γενικό Δείκτη στις 821,74 μονάδες την Παρασκευή και συνολικά -7,83% σε εβδομαδιαίο να μην αφήνει πολλά περιθώρια για το πως θα ενεργήσουν άμεσα οι επενδυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here