Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της UEFA και της FIFA.
Προς ώρας 12+ μεγάλες ομάδες θα λάβουν μέρος σε αυτό το ευρωπαϊκό «υπερ-πρωτάθλημα».
Μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, η JP Morgan, όπως έγραψε το μεσημέρι το Banks.com.gr, έχει συμφωνήσει να χρηματοδοτήσει το νέο αυτό εγχείρημα.
Η Kye Capital, εταιρεία διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων με έδρα την Αγγλία, αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση του project.
Οι μετοχές της Γιουβέντους έχουν αυξηθεί πάνω από 12% τη Δευτέρα. Οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανεβαίνουν σχεδόν 7% και κοιτούν κινήσεις στη Wall Street.
Στο χορό των δισεκατομμυρίων μπαίνει η αμερικανικών συμφερόντων πλατφόρμα DAZN που σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έχει εκφράσει την πρόθεση να αγοράσει έναντι ενός σοβαρού τιμήματος τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέα διοργάνωσης.
Χορός δισεκατομμυρίων
Ως ιδρυτικό κεφάλαιο, κάθε σύλλογος καλείται να εισφέρει από 2.000.000 έως 8.000.000 ποσό που δεν θεωρείται απαγορευτικό για την οικονομική επιφάνεια των συγκεκριμένων κλαμπ.
Στην ιδρυτική διακήρυξή της η European Super League ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει το ποσό των 3.500.000.000 στα 12(+3) ιδρυτικά μέλη της με την υπογραφή της συμφωνίας ένταξης στον οργανισμό. Κάθε σύλλογος θα εισπράξει μάξιμουμ 350.000.000 από αυτά τα χρήματα, με την προϋπόθεση να τα χρησιμοποιήσει σε υποδομές, αναπτυξιακά προγράμματα, ακαδημίες ή για να αμβλύνει τον αντίκτυπο της πανδημίας και όχι για λειτουργικά έξοδα όπως μεταγραφές και συμβόλαια ποδοσφαιριστών.
Η καταβολή των ποσών θα είναι εφάπαξ με την υπογραφή του συμβολαίου και δεν θα είναι πάγια έσοδα καθώς αυτά θα καθοριστούν από μια σειρά παράγοντες. Τα ισόποσα μερίσματα που θα μοιράζονται κάθε χρόνο (περίπου 1.850.000.000 ευρώ το χρόνο για όλες τις ομάδες) θα αφορούν τις 15 ιδρυτικές ομάδες και όχι τις 20 που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα.