Η Sunlight συμπεριλαμβάνεται πλέον στις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες κατασκευής μπαταριών που επικεντρώνονται με αποτελεσματικότητα στην τεχνολογία λιθίου για την αποθήκευση ενέργειας, αξιοποιώντας τα “πράσινα” πακέτα στήριξης που ανακοίνωσε η ΕΕ από την πανδημία κορονοϊού.

Οι εταιρείες αυτές δημιουργούν μια νέα εξειδικευμένη αγορα και γεννούν νέες τεχνολογίες αποφεύγοντας να ανταγωνιστούν τους πολύ μεγαλύτερους παίκτες της Ασίας στις μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα.

Όπως αναφέρει στο Reuters ο CEO της Sunlight Λάμπρος Μπίσαλας,

“η δημιουργία ευρωπαϊκών κολοσσών μπαταρίας είναι ακόμη εφικτή. Χρειάζεται απλά να τρέξουμε, να καλύψουμε έδαφος και να καινοτομήσουμε ταχύτερα από άλλους”.

Το Reuters σημειώνει ότι το εργοστάσιο της Sunlight είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο στην παραγωγή μπαταριών μολύβδου για AGVs (αυτόματα οχήματα χωρίς οδηγό για βιομηχανική χρήση κλπ), περονοφόρα και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και πλέον στρέφεται σε τεχνολογίες λιθίου.

  • “Αυτές οι αγορές είναι δισεκατομμυρίων δολαρίων. Διαβλέπουμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στις αγορές λιθίου για αποθήκευση ενέργειας καθώς οι παραγωγοί μπαταριών λιθίου, ειδικά στην Κίνα, εστιάζουν στα ηλεκτρικά οχήματα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sunlight είναι η πρώτη εταιρία που παρουσίασε σε διεθνές επίπεδο την πρώτη έξυπνη μπαταρία λιθίου.

Η εταιρία επενδύει δυναμικά σε τεχνολογίες λιθίου εστιάζοντας τις επενδύσεις τις σε μπαταρίες για AGVs (αυτόματα οχήματα χωρίς οδηγό για βιομηχανική χρήση κλπ), μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά καράβια και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here