Ένα success story ασφαλιστικής app στη Βρετανία

Σε μια περιοχή του ανατολικού Λονδίνου, γνωστή ως Silicon Roundabout, υπάρχει ένα σύμπλεγμα πρωτοποριακών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Εκεί εδράζει Marshmallow, μια insurtech που δημιούργησε ένα app ασφάλισης αυτοκινήτου και κατάφερε να γίνει η δεύτερη εταιρεία Αφροαμερικανών στο Ηνωμένο Βασίλειο που φθάνει σε αξία το 1 δις δολάρια.

Η Marshmallow έχοντας ισχυρά εφόδια, μετακομίζει από την Old Street σε κοντινά γραφεία με τριπλάσιο χώρο, έπειτα και από τον τριπλασιασμό του προσωπικού της εν μέσω πανδημίας. Παράλληλα, προχωρά το επενδυτικό της πλάνο, με σχέδια επέκτασης στην Ευρώπη.

Ιδρύθηκε από τους δίδυμους Oliver και Alexander Kent-Braham και πρόκειται για μια startup, την τελευταία εταιρεία insurtech που ιδρύθηκε και στοχεύει σε έναν τομέα αρκετά ώριμο. Από την έναρξη της λειτουργίας της, πριν από τέσσερα χρόνια, η αποτίμηση της Marshmallow αυξήθηκε στα 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Ήταν πραγματικά σαφές ότι οι ασφαλιστές διαδραματίζουν έναν καταλυτικό ρόλο στην κοινωνία, ωστόσο δεν έχουν επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά στον τομέα τηςψηφιοποίησης», δήλωσε ο Oliver Kent-Braham σε συνέντευξή του. «Διαπιστώσαμε ότι μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε δεδομένα που δεν χρησιμοποιούν άλλοι ασφαλιστές» πρόσθεσε.

Παρακολουθώντας την άνοδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που βασίζονται σε εφαρμογές όπως η Monzo Bank, τα 29χρονα αδέλφια αναρωτήθηκαν εάν οι σχετικά παλαιότερες μέθοδοι ασφάλισης έδιναν  στους ίδιους μια ευκαιρία.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here