Το αντίγραφο ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πρόσφερε η COSCO SHIPPING στο Ναυτικό Μουσείο Χίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νησί του προέδρου της ΟΛΠ Α.Ε, ο οποίος και υπογράμμισε ότι στόχος είναι το λιμάνι του Πειραιά να αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά κέντρα παγκοσμίως. 

Το δώρο παρέδωσε στο Ναυτικό Μουσείο ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. Yu Zenggang, σε συνέχεια πρωτοβουλίας, την οποία είχε αναλάβει η πρώην Α.Ε. πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue.

Ο κ.Yu Zenggang, αφού περιηγήθηκε στις αίθουσες του Μουσείου από τον πρόεδρο Κώστα Λω, απηύθυνε χαιρετισμό επισημαίνοντας τη σπουδαία ναυτική παράδοση, ιστορία και κληρονομιά της Χίου, αλλά και την προφανή μεγάλη συμβολή του νησιού έως και σήμερα στον τομέα της ναυτιλίας στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα και η Κίνα είναι διαχρονικά πρωτοπόρες και γνωρίζουν σε βάθος τα ναυτικά θέματα και για αυτό οφείλουν μαζί να οδηγούν τις εξελίξεις για το μέλλον της ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Aναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις και την αναβάθμιση του Λιμένα Πειραιώς από την COSCO SHIPPING και την ΟΛΠ Α.Ε. λέγοντας: «O ΟΛΠ και η COSCO SHIPPING κάνουμε σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια στο Λιμάνι του Πειραιά. Έχουμε αναπτύξει άριστη συνεργασία και στενές σχέσεις με την Ελλάδα, έχουμε ήδη υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις και συνεχίζουμε τη δυναμική μας επενδυτική πορεία, με στόχο ο Λιμένας να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά κέντρα της Ευρώπης και παγκοσμίως. Στο Λιμάνι του Πειραιά παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κρουαζιέρας, ακτοπλοΐας- με το λιμάνι πλέον να βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη στη διακίνηση επιβατών και εξυπηρέτησης φορτίων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here