Τρεις είναι κεντρικές προτεραιότητες του ΣΕΤΕ για το 2019:

Η αναβάθμιση της ποιότητας του προϊόντος, που επιτυγχάνεται με τη διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον  πολιτισμό, καθώς και με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών που είναι απόλυτα συνδεμένη με τον ανθρώπινο παράγοντα. Περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, εκπαίδευση και κατάρτιση για εργαζόμενους και επιχειρηματίες µικρών και µεσαίων επιχειρήσεων.

Το 2018, υπολογίζεται ότι επισκέφτηκαν τη χώρα μας περισσότεροι από 30 εκατ. τουρίστες, σχεδόν 33 εκατ. μαζί με τις αφίξεις επισκεπτών από κρουαζιέρα. Επίσης, εκτιμάται ότι οι άμεσες ταξιδιωτικές εισπράξεις κινήθηκαν κοντά στα 16 δισ. ευρώ.

Το μέλλον του τουρισμού σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ κον Γ. Ρέτσο ξεπερνά το πλήθος των αφίξεων και την μονοδιάστατη  καταγραφή των εσόδων. Εχει να κάνει με το  αποτύπωμά του και το βαθμό που αυτό είναι ωφέλιμο για έναν τόπο και την κοινωνία του. Στο πλαίσιο αυτό, απαιτούνται δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες θα τονίζουν  προσήλωσή στην ποιότητα ζωής του τόπου και στη φυσιογνωμία του.

Χαρακτηριστικά ο κος Γ. Ρέτσος τόνισε : ‘Ο τουρισμός είναι υπόθεση των πολλών και όχι των λίγων’ για αυτό και προτείνει συνεργασίες και μία σύνθεση δυνάμεων.Συμπλήρωσε δε ότι υπάρχει μία  σειρά αστάθμητων παραγόντων και προβλημάτων που θα παίξουν ρόλο στην τελική διαμόρφωση των βασικών τουριστικών μεγεθών.

Ελενα Ερμείδου

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here