Για σήμερα έχει προγραμματιστεί ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για το ξενοδοχείο Hydra Beach που βρίσκεται στη θέση Πλέπι της Θερμησίας, απέναντι από την Υδρα, εξαιτίας χρεών της ιδιοκτήτριας εταιρείας προς τη Eurobank.

Η τιμή πρώτης εκκίνησης έχει προσδιοριστεί στα 22,8 εκατ. ευρώ με βάση τη διαθέσιμη από την πιστώτρια τράπεζα έκθεση ανεξάρτητου αποτιμητή. Όμως κύκλοι σε γνώση των σχετικών διεργασιών δεν αποκλείουν ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος καθώς εικάζεται πως το τίμημα θεωρείται υψηλό από τους ενδιαφερομένους.

Αρχικά, η εκποίηση της εταιρείας Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Ακτή Υδρας, όπως ονομάζεται το Hydra Beach, είχε προγραμματιστεί για τα μέσα Νοεμβρίου, αλλά αναστάλθηκε με δικαστική απόφαση, ενώ η δανειολήπτρια, συμφερόντων της ιταλικής οικογενείας Santoni, είχε πιθανολογήσει επικείμενη διευθέτηση των υποχρεώσεων της μονάδας. Πρέπει να σημειωθεί πως ο όμιλος Santoni αποδίδει τα προβλήματα της εταιρείας στο γεγονός πως δεν προχώρησε επί χρόνια η καταβολή ποσού 5,91 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο, που αφορά το υπόλοιπο 50% επιχορήγησης του ν. 3299/2004.

Πηγή: Kαθημερινή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here