Τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων από τη χθεσινή θεομηνία στη Χαλκιδική, καθώς και στους επαγγελματίες και τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών που υπέστησαν ολοκληρωτικές καταστροφές στις περιουσίες τους, εκφράζει ο επιχειρηματικός κόσμος.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορίου Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΟΕΠΕΚΑΜΘ), μέλη της οποίας είναι και οι εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι της Χαλκιδικής τονίζεται ότι, η Ομοσπονδία “θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό των συναδέλφων εμπόρων και επιχειρηματιών της Χαλκιδικής”.

Η Ομοσπονδία ζητά τις – κατά το μέγιστο δυνατόν- «πιο αποτελεσματικές ενέργειες του κρατικού μηχανισμού για αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων επιχειρήσεων” και τονίζει πως “η Χαλκιδική αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε καλοκαίρι. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην χαθεί η σεζόν, αλλά και να μην ακυρωθούν κρατήσεις τουριστών σε καταλύματα του νομού Χαλκιδικής λόγω της χθεσινής καταστροφής».
Επίσης, σε ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους οικείους των θυμάτων από τη χθεσινή θεομηνία, καθώς και στους επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής.
«Τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα είναι πρωτόγνωρα για το νομό Χαλκιδικής και είναι εξαιρετικά λυπηρό να χάνονται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες με αυτόν τον τρόπο, ιδίως εν μέσω της πιο τουριστικής σεζόν, στην καρδιά του καλοκαιριού» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «οι ενέργειες της πολιτείας επιβάλλεται να είναι ουσιαστικές και αποτελεσματικές ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι ζημιές αλλά και να αποζημιωθούν, κατά το μέγιστο δυνατόν, οι έμποροι οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι που υπέστησαν καταστροφές».
Στο πλευρό του Επιμελητηρίου και των επιχειρήσεων της Χαλκιδικής, που επλήγησαν από την πρωτοφανή θεομηνία είναι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), αλλά και τα επιμελητήρια των όμορων ενοτήτων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης με την ιδιότητα του ως προέδρου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Ζορπίδης -σύμφωνα με όσα τονίζονται σε σχετική ανακοίνωση- σημείωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών το ΕΕΘ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που επλήγησαν ώστε «να ξανασταθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται στα πόδια τους».

«Είναι θλιβερή η απώλεια ανθρώπινης ζωής και εκφράζουμε την λύπη μας προς τους οικείους των θυμάτων. Ωστόσο, όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, η Χαλκιδική πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα. Θα πρέπει να ξαναλειτουργήσουν όσες επιχειρήσεις επλήγησαν το δυνατό συντομότερο. Εάν χάσουν τη σεζόν, θα είναι καταστροφικό για χιλιάδες άτομα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here