Την ανάδειξη των φαρμακείων σε υγειονομικά κέντρα παροχής υπηρεσιών πρόληψης και συμβουλευτικής υγείας επιδιώκει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Μάλιστα, ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης, μιλώντας στο 2ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον Κλάδο της Υγείας, δεν δίστασε να ζητήσει από την Αριστοτέλους να ξεκινήσει τις διαδικασίες θεσμοθέτησης του αναβαθμισμένου αυτού ρόλου διευρκινίζοντας ότι οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει το φαρμακείο χωρίς να υπεισέρχεται στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών είναι  στον τομέα της πρόληψης, της θεραπευτικής συμμόρφωσης, στους εμβολιασμούς, στους τομείς των εκστρατειών διακοπής καπνίσματος, καταπολέμησης της παχυσαρκίας, καθώς και συμβολή για την αποτελεσματική διαχείριση των χρόνιων παθήσεων (π.χ διαβήτη , υπέρταση), βελτίωση υγιεινού  τρόπου ζωής (άσκηση, διατροφή κλπ).

Απαντώντας σε παρατήρηση για εξομάλυνση των πληρωμών, ο κ. Θεοδοσιάδης συμφώνησε πως ο ΕΟΠΥΥ ακολουθεί τις συμβατικές υποχρεώσεις του αλλά αυτό το όφελος έρχεται να αντισταθμιστεί από τη σημαντική πτώση του τζίρου των φαρμακείων, η οποία αγγίζει και το 50%.

 

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here