Ευρώπη και Ασία κινούνται καθοδικά με τους δείκτες στα ταμπλό των χρηματιστηρίων να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος, αντανακλώντας το κλίμα που επικράτησε στη Wall Street. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit και την Ιταλία.

Στο ταμπλό,  ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,4%, με όλους τους σημαντικούς δείκτες σε αρνητικό έδαφος, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,55%.

Στο αρνητικό κλίμα στις αγορές, συμβάλλει και η χθεσινή αρνητική συνεδρίαση της Wall Street με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 400 μονάδες σχεδόν, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στο -3%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax υποχωρεί κατά 0,76%, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες ύψους 0,34% και ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 0,55%.

Στην περιφέρεια, πτώση 0,33% σημειώνει ο ισπανικός IBEX, κατά 0,13% υποχωρεί ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ ο πορτογαλικός PSI χάνει 0,21%.

Αρνητικό το κλίμα και στην Ασία, με τον ιαπωνικό Nikkei να υποχωρεί κατά 1,05% υπό το βάρος των εξελίξεων στην Nissan η μετοχή της οποίας υποχώρησε 6% στον απόηχο της  σύλληψης του προέδρου της Carlos Ghosn πριν από μία ημέρα, η οποία αναστάτωσε τον επιχειρηματικό κόσμο παγκοσμίως και έθεσε υπό αμφισβήτηση το μέλλον της δεύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here