Το εμβληματικό νεοκλασικό του Λάκη Γαβαλά στην οδό Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι, βγαίνει ξανά στο ηλεκτρονικό «σφυρί» σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου.

Το τριώροφο κτίσμα που για χρόνια αποτελούσε το σύμβολο της αυτοκρατορίας του γνωστού σχεδιαστή έχει γίνει μήλον της έριδος για τους πιστωτές.

Τον περασμένο Νοέμβριο βγήκε σε πλειστηριασμό από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που επιχειρεί να περιορίσει το συνολικό χρέος 22 εκ. ευρώ του Λάκη Γαβαλά προς το Δημόσιο. Στο έγγραφο που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα e-auction.gr  αναφερόταν  ότι «η διωκόμενη οφειλέτιδα του Δημοσίου εταιρία με την επωνυμία «Λάκης Γαβαλάς Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία Εισαγωγές Ενδυμάτων και Υποδημάτων  νόμιμα εκπροσωπούμενη, οφείλει στη Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Αθηνών ποσό είκοσι δύο εκατομμύρια πενήντα έξι χιλιάδες διακόσια ενενήντα εννιά ευρώ και επτά λεπτά  (22.056.299,07 €) πλέον προσαυξήσεων και λοιπών εξόδων μέχρι το τέλος του πλειστηριασμού …».

Παράλληλα, τονιζόταν η σπουδαιότητα του νεοκλασικού κτίσματος που φιλοξενούσε τη μπουτίκ του Λάκη Γαβαλά και αποτελούσε σημείο αναφοράς για ολόκληρο το Κολωνάκι.

Ως τιμή πρώτης προσφοράς για το νεοκλασικό ορίστηκε  η εμπορική αξία  που υπολογίστηκε στα 1.880.000 ευρώ ωστόσο δεν βρέθηκε αγοραστής.

Την ίδια ώρα όμως εμφανίστηκε και η τράπεζα στην οποία υπάρχουν οφειλές διεκδικώντας κι εκείνη το ακίνητο με πλειστηριασμό στις 5 Δεκεμβρίου. Ως τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε  επίσης  η εμπορική αξία του ακινήτου που σε αυτή την περίπτωση προσδιορίστηκε στα 2.035.000 ευρώ, αλλά ούτε αυτή τη φορά βρέθηκε αγοραστής. Έτσι η τράπεζα αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα απόπειρα αναρτώντας ξανά το ακίνητο στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Το ποσό οφειλής της εταιρίας προς την τράπεζα είναι  3.619.000 ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here