Ως ένα από τα 7 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund – EIF) εξελέγη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ (ΕΑΤΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ) και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), Dr. Χάρης Λαμπρόπουλος.

Το European Investment Fund (EIF) είναι το ισχυρότερο Ευρωπαϊκό επενδυτικό ταμείο, όπου κατά το 2023 διαχειρίστηκε κεφάλαια πάνω από €120 δισ. Εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και στη διάθεση καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων και προϊόντων μέσω ενδιάμεσων φορέων, στην παροχή εγγυήσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς (>400), καθώς και στη συμμετοχή σε επενδυτικά funds Venture Capital και Private Equity (>600), για τη χρηματοδότηση και υποστήριξη ΜΜΕ, καινοτόμων επιχειρήσεων, Startups, Grownups και υποδομών σε όλη την Ευρώπη.

Ο Dr. Λαμπρόπουλος δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η επιλογή μου από το ΔΣ της ΕΙΒ και η εκλογή μου από την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων στο 7μελές ΔΣ του EIF, στο οποίο θα Προεδρεύει η κα. Νάντια Καλβίνιο, Πρόεδρος της ΕΙΒ. Παράλληλα, αποτελεί ευτυχή συγκυρία που η εκλογή μου συμπίπτει με την 30η επέτειο αυτού του εμβληματικού Ευρωπαϊκού χρηματοοικονομικού οργανισμού. Η πρόκληση είναι μεγάλη, καθώς θα μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχω ενεργά στο επίκεντρο λήψης αποφάσεων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών επενδυτικών πρωτοβουλιών, αλλά και για την επίτευξη του πανευρωπαϊκού στόχου για τη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς κεφαλαίων. Πέρα από την προσωπική αναγνώριση, είμαι παράλληλα και περήφανος ως Έλληνας, καθώς θεωρώ ότι είναι και απότοκο των συστηματικών προσπαθειών και των επιτευγμάτων που έχουμε καταγράψει τα τελευταία χρόνια στην Πατρίδα μας για την προώθηση των επενδύσεων, της καινοτομίας και του επιχειρείν».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Α.Ε. (EATE, πρώην ΤΑΝΕΟ) συγχαίρει τον Πρόεδρό της Dr. Χάρη Λαμπρόπουλο για την εκλογή του και του εύχεται καλή δύναμη και στα νέα του αυτά καθήκοντα.

Η νέα σύνθεση του ΔΣ του EIF επικυρώθηκε στην Ετήσια ΓΣ των μετόχων της 25ης Απριλίου 2024. Μέτοχοι του EIF είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), η Ευρωπαϊκή Ένωση, εκπροσωπούμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και μια ευρεία γκάμα δημοσίων και ιδιωτικών τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του EIF στο: https://www.eif.org/eif.org/
Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της HDBI στο: https://hdbi.gr/en/
Μπορείτε να δείτε τη νέα σύνθεση του ΔΣ του EIF στο: https://www.eif.org/who_we_are/governance/board_of_directors/index.htm

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ