Η Olympia Group ανέδειξε την ανάγκη της προετοιμασίας και της συμμετοχής περισσότερων γυναικών-στελεχών σε ηγετικές θέσεις στις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του Equality Lounge® που έλαβε χώρα στη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Τατιάνα Φαφαλιού, μέλος του Δ.Σ. της Olympia, συμμετείχε στη θεματική συζήτηση «The Women at the Table: a Conversation with Switzerland’s Boardroom Leaders», ως προσκεκλημένη του The Boardroom και του The Female Quotient, οργανισμού που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προώθηση της ισότητας των φύλων εντός των επιχειρήσεων.

Ως μέλος του δικτύου στελεχών που έχει αναπτύξει το The Boardroom, η Τατιάνα Φαφαλιού συμμετείχε μαζί με άλλες γυναίκες επαγγελματίες, με πολύχρονη πορεία σε θέσεις Διοικητικών Συμβουλίων στην Ελβετία και την Ευρώπη, σε πάνελ που ανέδειξε το ζήτημα της χαμηλής εκπροσώπησης των γυναικών σε διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων, η οποία ανέρχεται σε μόλις 20% παγκοσμίως.

Στη συζήτηση, που συντόνισε η Νταϊάνα Μαρκάκη, Founder & CEO του The Boardroom, συμμετείχαν επίσης η Christine Graeff, Global Head, People στην Credit Suisse Group AG και η Jacqueline Hess, Nominated Board Member & Vice-Chair of the Board στην Vontobel Swiss Financial Advisers. Οι συμμετέχουσες μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες, συνομίλησαν για τις προοπτικές και τις προκλήσεις που διαμορφώνονται σήμερα, δίνοντας έμφαση στις ικανότητες των γυναικών-στελεχών και τα σημαντικά οφέλη για τις επιχειρήσεις που συνεπάγεται η ισότιμη συμμετοχή τους σε διοικητικές θέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του The Female Quotient, οι επιχειρήσεις που δίνουν προτεραιότητα στην ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην ηγεσία τους ενισχύουν κατά 75% τη δυνατότητά τους να εισάγουν καινοτόμες ιδέες στην αγορά, επιτυγχάνουν 1,7 φορές καλύτερα αποτελέσματα σε επίπεδο διοίκησης, καθώς και 1,4 φορές μεγαλύτερη κερδοφορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here