Γράφει η «ξενοδόχος»

Intrakat- Bouygues αναλαμβάνουν το έργο της κατασκευής για τον πολυσυζητημένο Πύργο Κατοικιών γνωστό αλλιώς και ως ‘’Marina Tower’’, για τον οποίο το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Για τον Πύργο ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει επίσης οι Αρχιρόδον – Besix, Άβαξ – Rizzani de Eccher και ΓΕΚ Τέρνα – ACC, ενώ τώρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα διαμορφωθεί το κόστος κατασκευής δεδομένης και της μεγάλης αύξησης όσον αφορά τα υλικά.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό πάντως, πριν από ένα χρόνο περίπου, ο συνολικός προϋπολογισμός του Marina Tower ήταν ότι θα κυμανθεί γύρω στα 250 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα υπάρξει ή έχει υπάρξει -κι επισήμως- αναθεώρηση προς τα πάνω.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, το έργο που περιλαμβάνει έναν ουρανοξύστη 45 ορόφων προβλέπεται ότι θα ξεκινήσει εντός του έτους και θα ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2025.

Για τα διαμερίσματα του Πύργου, όπως έχει αναφέρει η διοίκηση της Lamda, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για διαμερίσματα που αντιστοιχούν σε ποσοστό περί τα 3⁄4 της πωλούμενης επιφάνειας, με τις τιμές τους κατά τις πληροφορίες να διαμορφώνονται από τις 7.500 έως 26.200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ τα ακριβότερα διαμερίσματα είναι στους υψηλότερους ορόφους, όπως είναι εύλογο. Σύμφωνα με τους επιτελείς της Lamda Development που ως γνωστόν ‘’τρέχει’΄τη μεγάλη επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ο Marina Tower θα είναι ένα από τα πρώτα αρχιτεκτονικά τοπόσημα του Ελληνικού, το υψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, αλλά και ο πιο ψηλός ‘’πράσινος’’ παραθαλάσσιος ουρανοξύστης στη Μεσόγειο.

Σημειωτέον ότι η Foster + Partners η οποία εκπόνησε το masterplan του έργου του Ελληνικού και διετέλεσε επικεφαλής της ομάδας μελετητών για την έγκριση των πολεοδομικών μελετών, είναι, επίσης, αρχιτέκτονας και επικεφαλής της ομάδας μελετητών για τον Marina Tower. Το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο το οποίο διαθέτει τεράστια εμπειρία στη σχεδίαση ψηλών κτιρίων παγκοσμίως, υπογράφει τη μελέτη και το σχεδιασμό του κτιρίου που με την ολοκλήρωσή του, εντός της επόμενης πενταετίας, θα είναι ένα από τα συνολικά έξι ψηλά κτίρια που θα ανεγερθούν στο Ελληνικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here