Την πρόθεσή της να διαγραφεί τον επόμενο μήνα από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου LSE γνωστοποίησε επίσημα η Ryanair, λέγοντας ότι ο όγκος των συναλλαγών δεν δικαιολογεί το κόστος που σχετίζεται με τη διατήρηση της μετοχής της στο ταμπλό.

H Ryanair είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που αποδίδει την απόφασή της να αποχωρήσει από το χρηματιστήριο του Λονδίνου στην έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Η Ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους είχε ανακοινώσει την 1η Νοεμβρίου ότι σχεδίαζε να βγάλει τις μετοχές της από το χρηματιστήριο του Λονδίνου, λόγω της πτώσης του όγκου συναλλαγών.

  • Η απόφαση είναι αποτέλεσμα του περιορισμού δικαιωμάτων ψήφου των Βρετανών μετόχων της, μετά το Brexit.

Πολλές επιχειρήσεις έχουν αποσυρθεί από το λονδρέζικο χρηματιστήριο.Η περίπτωση της ιρλανδικής αεροπορικής είναι κάπως διαφορετική:

Η Ryanair είναι η πρώτη εισηγμένη του LSE η οποία αιτιολογεί την απόφαση της επικαλούμενη την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • «Πρόκειται για μια αναπόφευκτη επίπτωση της εξόδου της Βρετανίας, και εμείς πρέπει να έχουμε την ιδιοκτησία και τον έλεγχο της Ryanair εντός Ε.Ε. – οπότε η απομάκρυνση από το χρηματιστήριο του Λονδίνου αποτελεί μια λογική μικρή πρωτοβουλία στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής».

Η Ryanair είπε ότι, η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο London Stock Exchange θα είναι η 17η Δεκεμβρίου, ενώ ανέφερε ότι θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται στο Euronext Dublin και στον Nasdaq των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here