Ένα ακόμη Eurogroup χωρίς την Ελλάδα στα θέματα ημερήσιας διάταξης, θα συνεδριάσει σήμερα στις 3, ώρα Βρυξελλών 4 ώρα Αθηνών, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η οικονομική κατάσταση στη ζώνη του ευρώ και η κατάρτιση των σχεδίων δημοσιονομικών προγραμμάτων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βαθιές οικονομικές επιπτώσεις από την  πανδημία του covid-19 κυριαρχούν στην agenda της συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου (ΕΔΣ), κ. Niels Thygesen, θα παρουσιάσει την πρόσφατη έκθεση του ΕΔΣ σχετικά με την αξιολόγηση του κατάλληλου δημοσιονομικού προσανατολισμού για τη ζώνη του ευρώ. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει επίσης την αξιολόγηση της δημοσιονομικής κατάστασης που προκύπτει από την ανάλυσή της για τα προγράμματα σταθερότητας του 2020.

Το Eurogroup θα εκλέξει νέο Πρόεδρο, αφού η θητεία του Προέδρου Mario Centeno θα λήξει στις 12 Ιουλίου.

Τρεις υπουργοί υπέβαλαν τις υποψηφιότητές τους.
1. Nadia Calviño, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ισπανίας.

2. Paschal Donohoe, Υπουργός Οικονομικών και Δημοσίων Δαπανών & Μεταρρυθμίσεων της Ιρλανδίας

3. Pierre Gramegna, Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου

Εφόσον ουδείς από τους υποψηφίους λάβει τουλάχιστον 10 από τις 19 ψήφους από τους υπουργούς του Eurogroup στο τέλος του πρώτου γύρου ψηφοφορίας, κάθε υποψήφιος θα ενημερωθεί ξεχωριστά για τον αριθμό των ψήφων που έχει λάβει.

Οι υποψήφιοι θα έχουν τότε την ευκαιρία να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί έως ότου επιτευχθεί απλή πλειοψηφία σε έναν από τους υποψηφίους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ