Παράταση για τις 18 Ιουλίου έλαβε η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για το project Pronto, που τρέχει η Εθνική Τράπεζα, με κάποιους εκ των ενδιαφερόμενων επενδυτών να ζητούν περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν καλύτερα.

Όπως έχει γράψει το NPL Confidential πρόκειται για την πώληση μικρού χαρτοφυλακίου με απαιτήσεις από χρηματοδοτικές μισθώσεις σε καθυστέρηση. H διοίκηση της ΕΤΕ εκτιμά πως η συναλλαγή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, προσδοκώντας σε υψηλό τίμημα, δεδομένου και του μέχρι στιγμής ενδιαφέροντος. 

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει «κόκκινα» δάνεια χρηματοδοτικών μισθώσεων, τόσο της FBB, το «καλό» κομμάτι της οποίας απορρόφησε η ΕΤΕ όταν υλοποιήθηκε κίνηση διάσωσης, όσο και της NBG Leasing S.A., αλλά και τη συμμετοχή της τράπεζας στη Probank Leasing A.E. μαζί με την άδεια, ώστε να μπορέσει ο αγοραστής να έχει σχήμα εκκαθάρισης. Την 31η Μαρτίου 2022 η μεικτή λογιστική αξία των χαρτοφυλακίων χρηματοδοτικής μίσθωσης της ΕΤΕ και της NBGL ανερχόταν σε 76 εκατ. ευρώ.

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με την Hellas Capital, που αγόρασε η Bain από την Credit Agricole. Η Bain είναι ένας εκ των ενδιαφερομένων για το Pronto.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here