Στην τελική φάση (level C) του Army Warfighting Experiment 2018 (AWE 2018), Autonomous Warrior (Land) – τη μεγαλύτερη του είδους άσκηση που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα, συμμετείχε η ΙDE. Η συγκεκριμένη άσκηση πραγματοποιήθηκε από 12 Νοεμβρίου μέχρι και 12 Δεκεμβρίου στο πεδίο ασκήσεων Salisbury Plain, στην Αγγλία.

Το AWE18 υπήρξε μια καινοτόμος διαδικασία, με στόχο την αξιολόγηση των τεχνολογιών σε Ρομποτικά και Αυτόνομα Συστήματα (RAS) για την αύξηση της επιβιωσιμότητας και την επίτευξη επιχειρησιακών πλεονεκτημάτων στο πεδίο της μάχης. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 172 προϊοντικές υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν παγκοσμίως, επιλέχθηκαν 25 εταιρίες με καινοτόμα, υψηλής τεχνολογίας προϊόντα.

Οι κορυφαίες εταιρίες, προσκεκλημένες από τον Βρετανικό στρατό, διέθεσαν τον εξοπλισμό τους για να δοκιμαστεί στα πιο σκληρά περιβάλλοντα προσομοίωσης. Η αποκορύφωση της άσκησης “Autonomous Warrior”, μιας αυστηρής διαδικασίας αξιολόγησης με διάρκεια ένα έτος, ήταν να χρησιμοποιηθούν τα τεχνικά ώριμα και με τις μεγαλύτερες προοπτικές προϊόντα σε μια ποικιλία επιχειρησιακών σεναρίων από κοινού από βρετανικές και αμερικανικές δυνάμεις.

Η IDE συνεργάστηκε στενά με τη μονάδα ATDU του Βρετανικού Στρατού (British Army Armored Trials & Development Unit) και ενσωμάτωσε το υβριδικό σύστημα GENAIRCON, ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας, σε τεθωρακισμένο όχημα μάχης Warrior FV510 TES. Κατά τη διάρκεια του AWE18, το GENAIRCON απέδειξε τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματά του ως αυτόνομο σύστημα τροφοδοσίας και διαχείρισης οχημάτων, προσφέροντας πάνω από 20 ώρες συνεχούς “σιωπηλής” λειτουργίας (True Silent Watch) με πλήρη επιχειρησιακή δυνατότητα και με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Το GENAIRCON συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της συμβολής του στην επιβιωσιμότητα, παρέχοντας τη δυνατότητα λειτουργίας του οχήματος υπό θερμική και ακουστική σιγή. Το σύστημα επίσης διακρίθηκε για τη δυνατότητα του να χρησιμοποιείται παράλληλα και ως κέντρο παροχής ενέργειας στο πεδίο (“Field Energy Hub”) τροφοδοτώντας άλλα οχήματα και διάφορες φορητές συσκευές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here