Πρώτο «πράσινο φως» για το σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται η Σύμβαση Δωρεάς μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση κρίσιμων υποδομών στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, ύψους 200 έως 250 εκατ. ευρώ.

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο εξασφάλισε τη θετική ψήφο της ΝΔας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Του Ποταμιού στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή κι έτσι τώρα παίρνει το «δρόμο» για την Ολομέλεια.

Με αυτό το Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναλαμβάνει το σύνολο του κόστους υλοποίησης των εξής έργων:

 • Του σχεδιασμού, κατασκευής και εξοπλισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής
 • Του σχεδιασμού, κατασκευής και εξοπλισμού του Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης
 • Του σχεδιασμού, κατασκευής και εξοπλισμού κτιρίου, το οποίο θα ανεγερθεί στην Αθήνα, στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», με σκοπό να λειτουργήσει ως έδρα του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ
 • Της προμήθειας και εγκατάστασης ιατρικού εξοπλισμού στην Οργανική μονάδα Γενικό Νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός
 • Της προμήθειας νέου εξοπλισμού καθώς και της συντήρησης υφιστάμενου με σκοπό την ενίσχυση της δυναμικότητας και της αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ
 • Της προμήθειας και εγκατάστασης ειδικού ιατρικού εξοπλισμού (ΡΕΤ -Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων καθώς και της δημιουργίας μονάδων παραγωγής ραδιοφαρμάκων) σε επιλεγμένα ιδρύματα της χώρας
 • Της χρηματοδότησης της διαμόρφωσης υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και την αντιμετώπιση του τραύματος,
  Καθώς και κάθε άλλου συναφούς, παρεπόμενου ή και αυτοτελούς πρόσθετου έργου που ήθελε συμφωνηθεί, ως πρόσθετη δωρεά διεπόμενη από την παρούσα Σύμβαση, με το Ελληνικό Δημόσιο.
 • Για μια απλόχερη δωρεά μεγάλου εύρους που υπηρετεί, στηρίζει και ενισχύει το πολιτικό σχέδιο για τη στήριξη και αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
 • «Έχουμε ένα νέο μοντέλο συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όχι για να υπάρξει κερδοσκοπία, όχι για να επιβληθούν προτεραιότητες από την άλλη πλευρά» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι το Κοινωφελές Ίδρυμα αποδέχεται απολύτως το σχεδιασμό που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση και η Πολιτεία.

Εξάλλου, προσήλθε από μόνο του κι όχι μετά από αίτημα δηλώνοντας ότι επιθυμεί να κάνει μια μεγάλη δωρεά στο χώρο της υγείας προκειμένου να συμπληρωθούν οι κυβερνητικές προσπάθειες στον τομέα αυτό.

Περισσότερα στο virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here