Δημήτρης Μαλλάς

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Netflix βρίσκεται πλέον η Ευρώπη με τη Γηραιά Ήπειρο να είναι μία περιοχή όπου η δημοφιλέστερη συνδρομητική πλατφόρμα περιεχομένου επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την παραγωγή τοπικού περιεχομένου.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε στη δημιουργία όμορφων και καλών ιστοριών και στη συνέχεια δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους από ολόκληρο τον πλανήτη να έχουν πρόσβαση σε αυτές» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Ριντ Χέιστινγκς, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Netflix, ανοίγοντας την ειδική εκδήλωση στη Ρώμη όπου παρουσιάστηκαν σε εκπρόσωπους μέσων ενημέρωσης από ολόκληρη την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρική (ΕΜΕΑ) -μεταξύ των οποίων και το Banks.com.gr- τα πλάνα της όσον αφορά την παραγωγή τοπικού περιεχομένου.

«Το Stranger Things είναι η τηλεοπτική σειρά του Νetflix που δημιούργησε τη μεγαλύτερη αίσθηση και το επόμενο Stranger Things ενδεχομένως να προέρχεται από την Ευρώπη» σημείωσε ο ελληνικής καταγωγής Τεντ Σαράντος, ο οποίος είναι ο γενικός διευθυντής περιεχομένου της πλατφόρμας. Η άποψη του κ. Σαράντου βασίζεται στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές τηλεοπτικές σειρές όπως το γερμανικό Dark ή το ισπανικό La Casa de Papal (Η Τέλεια Ληστεία ή Money Heist) έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο παρά το γεγονός ότι δεν έχουν γυριστεί στην αγγλική γλώσσα. Και επιπλέον, η πρώτη παραγωγή του Netflix δεν ήταν το House of Cards αλλά το νορβηγικό Lilliehammer! «Πεποίθησή μας είναι ότι η σπουδαία μυθοπλασία υπερβαίνει τα σύνορα. Όταν ιστορίες από διαφορετικές χώρες, γλώσσες και πολιτισμούς βρίσκουν μία παγκόσμια πλατφόρμα όπου ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία του δημιουργού, τότε εμφανίζονται μοναδικές αλλά και παγκόσμιες ιστορίες, οι οποίες αγκαλιάζονται από το παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό» τόνισε ο κ. Σαράντος.

Το Netflix δίνει ιδιαίτερη σημασία στην Ευρώπη αλλά και στη Μέση Ανατολή (π.χ. το Jinn είναι η πρώτη αραβόφωνη παραγωγή) και είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2018 ο συνολικός αριθμός των παραγωγών του Netflix στην ευρύτερη περιοχή θα φθάσει τις 100 με προέλευση 16 χώρες και γυρισμένες σε 16 γλώσσες. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων δεν έγινε κάποια αναφορά σε ελληνική παραγωγή, αλλά είναι ένα ενδεχόμενο που δεν πρέπει να αποκλειστεί για το όχι πολύ μακρινό μέλλον.

Στην εκδήλωση της Ρώμης, ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά 10 νέες ευρωπαϊκές παραγωγές, όπως επίσης και υλικό για αρκετές ακόμη σειρές που έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here